Wat is de Wim Hof Methode®?

Realiseer je volledige potentieel

In de loop van de tijd is onze relatie met de wereld waarin we leven veranderd. Onze levensstijl heeft ons losgekoppeld van de natuurlijke omgeving.

Door deze ontkoppeling worden onze eeuwenoude overlevingsmechanismen niet langer geactiveerd en hebben we het contact met onze innerlijke kracht verloren.

Door tientallen jaren van zelfverkenning en baanbrekende wetenschappelijke studies heeft Wim een eenvoudige, effectieve manier gecreëerd om deze diepe fysiologische processen te stimuleren en ons volledige potentieel te realiseren.

De Wim Hof Methode gaat over het opnieuw verbinden van ons – met onszelf, met anderen en met de natuur.

Over de Wim Hof Methode?

De Wim Hof Methode is een unieke combinatie van ademhalingsoefeningen, koude blootstelling en toewijding, ontwikkeld door “The Iceman” Wim Hof. Deze methode gaat uit van de gedachte dat de menselijke geest en het lichaam krachtiger zijn dan we vaak denken. Door de technieken toe te passen, kunnen mensen hun gezondheid, welzijn en prestaties verbeteren.

De Drie Pilaren van de Wim Hof Methode

Ademhaling:

De speciale ademhaling technieken van Wim Hof helpen om het zuurstofniveau in je bloed te verhogen, je lichaam van energie te voorzien en je geest te kalmeren.

Koude Blootstelling:

Beginnend met koude douches en evoluerend naar ijsbaden, stelt deze pilaar je in staat om je interne thermostaat te beheersen, je immuunsysteem te stimuleren en je mentale kracht te vergroten.

Toewijding:

Door consistent te oefenen en jezelf uit te dagen, ontwikkel je een sterke geest, verbeter je de concentratie en stimuleer je persoonlijke groei.

Begin vandaag
nog met de
Wim Hof Methode
en ervaar zelf
de voordelen!

"Wat ik in staat ben te doen, kan iedereen doen."

"Voelen is begrijpen."

"Buiten je comfortzone is waar de magie gebeurt."

"Koude douches healen niet alleen depressie, ze brengen het leven terug in het lichaam!

"Ademhaling is de sleutel tot het beheersen van je lichaam en ziel."

"De limiet is niet de hemel; de limiet is de geest."

DipDelft, sinds 2022 dé plek voor uw Wim Hof Methode workshops in de Randstad

DipDelft is gevestigd op het mooiste plekje van Delft aan het water van het natuurgebied Delftse Hout op het “surfeiland”.

Deze locatie biedt veel mogelijkheden om de verschillende elementen van de Wim Hof Methode te ontdekken en te verkennen, we hebben hier de beschikking over het hele gebouw voorzien van een gezellige kantine, gescheiden kleedkamers en een VIP balkon, achter dit gebouw hebben we een Zenntuin waar een gedeelte van de workshops gegeven kan worden én waar we natuurlijk het ijsbad hebben staan. 

Wim Hof instructeurs

WHM Fundamentals Workshop + ijsbad

WHM Fundamentals Workshop + ijsbad: zondag 13-10-“24
85,00
13 oktober 2024 / 10.00 - 13.30 uur
WHM Fundamentals Workshop + ijsbad: zondag 10-11-“24
85,00
10 november 2024 / 10.00 - 13.30 uur
WHM Fundamentals Workshop + ijsbad: zondag 08-12-“24
85,00
8 december 2024 / 10.00 - 13.30 uur
WHM Fundamentals Workshop + ijsbad: zondag 12-01-“25
85,00
12 januari 2024 / 10.00 - 13.30 uur
WHM Fundamentals Workshop + ijsbad: zondag 09-02-“25
85,00
9 februari 2024 / 10.00 - 13.30 uur

wHM Breathing Class

WIM HOF BREATHING CLASS – LIDMAATSCHAP JAARABONNEMENT 24x
150,00
24x deelname / zondag & donderdag
WIM HOF BREATHING CLASS 21-07-“24
17,50
21 juli 2024 / 10.00 - 12.00 uur
WIM HOF BREATHING CLASS 28-07-“24
17,50
28 juli 2024 / 10.00 - 12.00 uur
WIM HOF BREATHING CLASS 11-08-“24
17,50
11 augustus 2024 / 10.00 - 12.00 uur
WIM HOF BREATHING CLASS 18-08-“24
17,50
18 augustus 2024 / 10.00 - 12.00 uur

Uw instructeurs

Certified WHM Instructor

Hans Lepelaar

LEVEL 1

Training Specialty:
Breathwork and Cold Exposure

Den Haag, Netherlands

Be yourself, Be motivated, Be grateful, Be helpful, Be loved…

Instructor Level

badge_level_01.png

Even voorstellen,

Ik ben Hans Lepelaar en inmiddels ruim 30 jaar ondernemer, ben getrouwd met de liefste en heb twee prachtige kids.

Ik ben geboren en getogen in Den Haag en woon aan de rand van Delft tegen het mooie natuurgebied de Delftse Hout aan. Hier op de mooiste plek van Delft hebben wij een unieke locatie op het surfeiland waar wij WHM workshops geven en tevens met een enthousiaste groep “Dippers”of “Hoffers” wekelijks adem-, focus- en koude sessies doen.

Ik heb mijn hele leven topsport bedreven en heb 2 succesvolle bedrijven in de uiterlijke verzorging. Door mijn ervaringen op het gebied van sport en de drukte en de stress die het dagelijkse leven en het ondernemen kunnen geven ben ik uitstekend in staat om mensen te begeleiden met stress- en burn-out klachten, de WHM is hier een uitstekend en fijn hulpmiddel voor. Sinds 2021 volg ik dan ook mijn passie, het helpen en ondersteunen van mensen door middel van de Wim Hof Methode. Samen met mijn WHM maatje Marc Lameij geef ik dan ook wekelijks diverse en uitgebreide WHM ademhalingsessies, trainingen en workshops in Delft.

We hebben al vele honderden mensen mogen begeleiden met hun eerste stappen binnen deze methode, door het dagelijks beoefenen van de WHM heb ik veel meer energie en sta ik volop in het moderne leven. Dit gevoel wil ik dan ook graag met iedereen delen en jullie handvatten meegeven om de WHM methode in het dagelijks leven toe te passen.

Door het beoefenen van de Wim Hof Methode is namelijk iedereen in staat om zijn eigen immuunsysteem een boost te geven. Dit zal leiden tot vele positieve veranderingen in het leven. Wat nog leuker is en ook niet geheel onbelangrijk, het is gratis en we hebben het allemaal in huis. Koud afdouchen en 15 tot 20 minuten breathwork is genoeg om je binnen 10 dagen vitaler en gezonder te voelen.

Wil je je verder ontwikkelen dan kan je uitbreiden indien mogelijk naar 1 of 2x per week een ijsbad. Wij hebben hiervoor in Delft alle faciliteiten en hebben altijd een ijsbad voorzien van een professionele Chiller paraat staan.

Tevens ben ik ook Qigong instructeur en deze Chinese gezondheidsleer past mooi binnen de WHM workshops.

Keep it Cool and Be:

Happy, Stronger & Healthy

Certified WHM Instructor

Marc Lameij

LEVEL 1

Training Specialty:
Ademwerk, Focus & IJSbaden.

Nederland

Echtgenoot, vader, instructor & motivator.

Instructor Level

badge_level_01.png

“Mahalo” is een Hawaiiaans woord dat dank, dankbaarheid, bewondering, lof, waardering, groeten of respect betekent.

Aloha,

ik ben dus Marc, ben getrouwd met de leukste, heb 3 schatten van pubers, een hond en wat kippen.

We wonen inmiddels al enkele jaren aan de rand van de mooie stad Delft (ZH), tegen het heerlijke natuurgebied de Delftse Hout aan. Hierop de mooiste plek van Delft, hebben we een prachtige locatie. Op het surfeiland waar we de workshops geven en met een leuke groep Dippers/Hoffers geregeld een adem-, focus- en koudesessies doen. Ik werk als facilitair manager op de Zwitserse Ambassade en daarnaast geef ik samen met whm maatje Hans Lepelaar wekelijks diverse WHM trainingen.

 

In mijn vrije tijd doe ik graag aan windsurfen, stand up paddle en ben ik een actief bij DipDelft ; dippers van de Wim Hof Methode (WHM). Vooral het beoefenen van de WHM geeft mij veel rust, weerbaarheid en voldoening, een hoop extra positieve energie voor de hele dag en het houdt me gezond !k heb energie voor 10 en ik sta volop in het leven. En ben volgens me omgeving nog leuker mens.

Dit is zo heerlijk, dat wil ik dan ook graag met iedereen delen.

 

Mijn eigen eerste WHM Fundamentals workshop, was voor mij zo’n gave ervaring dat ik sinds dat moment wekelijks in het koude water te vinden was. Ik assisteer dan ook  al geregeld bij diverse WHM workshops en instructors, ben me volledig ben gaan verdiepen in de 3 pijlers van de Wim Hof Methode. Nu 1.5 jaar verder ben ik zelf gecertificeerd instructeur.

Inmiddels hebben we al zoveel mensen mogen begeleiden met hun eerste stappen binnen de methode, heb energie voor 10 en ik sta volop in het leven. Dit gevoel wil ik dan ook graag met iedereen delen. En jullie handvatten meegeven om de methode in je dagelijks leven in te passen.

 

Door het beoefenen van de Wim Hof Methode is namelijk iedereen in staat om zijn immuunsysteem een boost te geven. Dit zal leiden tot vele positieve veranderingen in je leven.

 

Wat nog leuker is en heel belangrijk; het is gratis en we hebben het allemaal in huis! Namelijk koud water! Dus geen reden, om nee te zeggen.

 

We zullen jullie tijdens de workshop op een verantwoorde enthousiaste manier begeleiden: we oefenen de whm ademhalingstechnieken, doen een focus krachtoefening, wat streching en focus en natuurlijk de grootste en mooiste uitdaging van deze dag, het ijsbad. We zorgen voor een compleet verzorgde dag waar aan alles is gedacht. En heerlijke verantwoorde lunch en voor voldoende water, sapjes, thee en koffie.

 

Eind van de dag sluiten we met zijn allen af met certificaat, kaartje en een kleinigheidje.

Het enige wat we aan jullie vraag; Kom met een open mind en goed humeur. Je zult versteld staan waar je lichaam tot in staat is en hoeveel energie je hiervan krijgt.

We zijn heel benieuwd  naar jullie en de verhalen nadien, maar voor nu : oefen alvast met koud douchen, ook al zijn het alleen je benen voor 30 seconden. Elke stap is er 1 in de richting een goede gezondheid!

 

Get strong, happy and healthy

 

Mahalo,

Marc

YOU ARE
STRONGER
THAN YOU
THINK
YOU ARE!

Waardeer DipDelft
Wij zouden dat zeer waarderen

5,0
Rated 5,0 out of 5
5,0 van 5 sterren (op basis van 15 reviews)
Uitstekend100%
Heel goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Vertel anderen wat jij vindt van DipDelft

Dit zeggen anderen over DipDelft

Fijne start van mijn zondag

Rated 5,0 out of 5
18 december 2023

Met een prettige groep mensen & no nonsense begeleiding een bijzondere ervaring zowel de ademhalingssessie als de dip.

Marja

What an experience!

Rated 5,0 out of 5
13 november 2023

Hans and Marc live and breathe (literally) the Wim Hof Method. Let them take you on a journey of self fulfillment!

The location is also amazing!

David

Magisch

Rated 5,0 out of 5
11 november 2023

Ervaar de oorkrachten in jou! Voel weer dat je leeft .

Patrick van Exel.

Aanrader!

Rated 5,0 out of 5
11 november 2023

Ik had al veel over de WHM gelezen. Nu doe ik regelmatig mee aan de ademhalingssessies en het ijsbad in Delft. Echt een aanrader! Je wordt heel goed begeleid door Marc en Hans. Sinds ik hiermee ben gestart voel ik me een stuk energieker en veel meer ontspannen. Daarnaast is het ook heel low key en gezellig!

Olga

Heerlijk begin van de zondag

Rated 5,0 out of 5
5 november 2023

Vorig jaar voor het eerst kennis gemaakt met het ijsbad.

Geeft vanaf het eerste moment een enorme boost voor je lichaam.

Vooraf eerst een ademsessie van Marc of Hans helemaal super.

Ook een workshop gevolgd om te begrijpen wat deze kou met je lichaam doet, een aanrader.

Was vanmorgen wederom top!

Gerben